Neler yeni

MEB Okul Forum

Türkiye'nin en büyük eğitim platformuna hoş geldiniz.! öğrenci, veli, öğretmen etkileşiminin en fazla olduğu ve en verimli içeriklerin üretildiği platforma siz de hemen üye olarak içerik paylaşabilir ve ücretsiz içeriklerden faydalanabilirsiniz.

EBA Dokümanları

EBA ders notları, çalışma kağıtları ve haftalık ücretsiz dokümanlar.

Etkinlikler

Zeka etkinlikleri, eğlenceli etkinlikler interaktif etkinlik ve şablonlar.

Dosyalar

Ücretsiz 15Bin+ Öğretmen ve Öğrenci dosyaları. (Deneme Sınavları + Testler)

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 148 Cevapları

serkankacan

Tanınmış Üye
UYGULAMA

1. Metinde öne sürülen görüşler nelerdir?

Kime mutlu denir? Mutlu kimseler kimlerdir gibi sorular ortaya atılmış ve mutlu insanın ancak yeniden anadan doğmuş gibi olmasına ve ben mutsuzum demesine bağlı olduğu savunulmaktadır.

2. Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Evet savunulabilir, kimisi de derki mutluluk ben mutluyum diyebilmek ve her anda mutluluğu kovalayıp mutlu olmak için çabalamaktır.

UYGULAMA

Metinde öne sürülen görüşler nelerdir?

Varlıklar yaşamlarını sürmelerine göre mi yoksa yaşamlarına yükledikleri bireysel ya da kolektif anlama göre mi örgütlenir sorusu sorulmuş ve insanların neye değer verdiklerine göre kişiliklerinin gelişeceği ortaya atılmıştır.

Metinde ele alınan konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi? Bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Farklı bakış açısı ile bakılırsa insanlar attıkları ile değil biriktirdikleri ile değer kazanırlar da diyebiliriz.

Bu çeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 2)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8